tisdag 23 juni 2009

Budgetfavoriter #1

Dags för en ny kategori som jag har planerat ett bra tag men inte fått tummen ur att göra. Såhär i kristider så kan det alltid vara trevligt att få tips om lite billigare grejor som faktiskt håller måttet. Så därför tänker jag presentera lite allt möjligt inom beautykategorin som tillhör mina budgetfavoriter. Jag kommer även att börja lista andra favoriter men som kostar lite för mycket för att kunna klassas som 'budget'.

Först ut är Laudromat från Library of Fragrance (eller Demeter som de egentligen heter). Visste ni förresten att Demeter för fruktbarheten och skördens gudinna i det antika grekland? Hon påminner lite om Moder Jord, kan man säga. Det finns inte så många legender om henne, hon håller sig mer undangömd än de andra grekiska gudarna- läs om dem och du ser att det är en värre soppa är 'Days of our lives' eller 'Glamour'. Men nåja, åter till parfymen som Laundromat faktiskt är.


Laudromat kostar 150:- och säljs bland annat hos Eleven- i skrivande stund så finns den inte inne så den är nog tillfälligt slut. Den finns även hos Inezza för samma pris. Jag har nästan använt upp min och det här är nog den enda parfymen (eau de cologne) som jag köper igen. Och som jag ens använder slut på! Jag ledsnar lätt på dofter men denna håller sig.

Doften är helt enkelt av en tvättmaskin, precis som namnet antyder. Men utan eventuella mögel eller kloakdofter som lätt kan uppstå runt och i tvättmaskiner. Den här är frisk och ren, precis som nytvättad tvätt ska lukta. Jag älskar den. Hållbarheten på just denna har också varit väldigt bra både för att vara så billig och för att vara en cologne. Sprayar jag på mig den på morgonen så kan jag fortfarande känna av den på kvällen. För mig är det otroligt bra eftersom jag har dyrare parfymer som dunstar direkt (*host* Cleans dofter *host*). Så köp denna eller något annat ur Library of frangrances doftbibliotek. Jag kan inte svära på att alla är lika bra men denna är iallafall ett guldkorn.

6 kommentarer:

 1. Jag hörde ryktas att dessa fanns på rea någonstans. Efter att ha läst ditt inlägg (och efter att jag var så nöjd med krämen jag testade för ett tag sedan), är jag sugen på att prova!

  SvaraRadera
 2. kerstin- Ja, på Pret-ty sa de att det fanns på Lindex på rea- men jag vet inte i vilken stad. Och prova, dom är helt klart värda det lilla priset. Wet Garden har jag provluktat på och den luktar himmelskt också :-)

  SvaraRadera
 3. mmmm I love that fresh laundry smell. I have been wanting this one for a while.

  SvaraRadera
 4. Vanessa- Oh, buy it- its so worth it! :-)

  SvaraRadera
 5. Ja, titta bara på farbror Zeuvs, förför Leda och Europa i svan- och tjurform. Jävla äckligt alltså. Och incest med det ena och det tredje, blä.

  SvaraRadera
 6. stiftprinsessan- Jag kan bara hålla med. den som skrev ned de där historierna måste ha varit lite vriden. Jag tror Zeus förförde någon tjej som ett moln och som ett regn av guldmynt också. Även om jag inte riktigt begriper hur. Fastän jag är nog samtidigt glad att jag inte begriper det.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.