tisdag 16 februari 2010

Nytt för håret

På kort tid har jag hittat två mirakelprodukter för mitt hår. Ja, jag vågar faktiskt kalla dem för mirakelprodukter för de får bort det mesta av frisset i mitt hår samt gör det lent. Mitt hår har alltid sett lent ut men det har kännts torrt och sprött. Ingenting har hjälp- inte naturliga oljor eller silikonproppade inpackningar. Jag ska presentera bägge mirakelprodukterna som jag rekommenderar varmt. Men, jag gör det i två separata inlägg. Först ut är en produkt jag fick chansen att prova på och jag skulle ju varit dum om jag inte hade hoppat på det erbjudandet. Det är nämligen Orofluido som nu säljs på bland annat E-beautyshop.
Oljan beskrivs som elixir för håret som ska vårda det samt göra det glansigt och blankt. De tre naturliga oljorna som ingår är:
*Arganolja, som utvinns av kärnorna från frukterna på Arganträdet; rik på E-vitamin och viktiga fettsyror. Oljan stärker håret och ger det otrolig glans, samt gör det silkeslent.
*Linfröolja utvinns ur linfrön; oljans markanta innehåll av omättade fettsyror försluter och återfuktar hårets ytterhölje och gör håret slätt och enhetligt. Resultatet blir att hårstråna samlas och reflekterar ljuset optimalt, något som ger håret en unik och spektakulär glans.
*Cyperusolja, framställs vid kallpressning av plantans torkade rötter, en metod som använts i Egypten under 4000 år. Oljan innehåller en hög andel av omättade fettsyror och tocopherol, som ger ett naturligt skydd mot fria radikaler. Oljan tillför även volym och gör håret mjukt och medgörligt. (saxat från E-beautystore)

Tittar man lite närmare på ingrediensförteckningen så ser man att huvudbeståndsdelarna är cyclopentosiloxane, cyclotetrasiloxane och dimethiconol vilket är olika typer av silikoner. Själv har jag absolut inget emot silikoner (i håret) men jag vet att det finns personer som inte vill ha det i håret och det måste givetvis respekteras.

Oljan är ganska trögflytande men går direkt in i håret. Jag applicerar mitt i blött, nytvättat hår och jag värmestylar inte längderna utan bara luggen. Längderna får självtorka och det tar kanske runt 5 timmar innan det är torrt. Som produkten utlovar så blir mitt hår silkigt, blankt och glansigt. Det blir även otroligt mjukt. Men, vad vore en produkthyllning utan bilder?Så därför försökte jag ta lite bilder på håret. Jag vet att hårfärgen ser olika ut men det beror på ljuset. Vanligtvis ser mitt hår brunrött ut men ibland så skiftar det och blir knallrött. Det är hennan som gör det. Håret är fortfarande lite fuktigt och jag har inte borstat det utan bara låtit det torka för att bevara lockarna.En fullstor flaska med Orofluido kostar 279:- för en 100 ml flaska. Just nu får man även med tre småflaskor på 5 ml. Det var just en sådan jag fick och produkten är otroligt dryg- det syns knappt att den är använd. När den väl är slut ska jag definitivt köpa en fullstor flaska. Du kan köpa den som sagt hos E-beautyshop.

2 kommentarer:

  1. Kerstin- Åh! Tack- så glad jag blir när du säger så :-)

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.