lördag 6 november 2010

Recension: La Roche Posay Toleraine

I somras fick jag panikhandla ny ansiktskräm och rengöringskräm (jag föredrar löddrande rengöringar så jag köpte denna motvilligt) eftersom mitt ansikte fick någon sorts reaktion. Jag antar att det var någon märklig reaktion på solen- jag har känslig hy men såhär har ansiktet aldrig betett sig förut. Vad jag än gjorde så sved ansiktet, kliade och brände. Bara vanligt vatten kändes som syra och eftersom de flesta av mina ansiktsgrejor innehöll aha syror så var det bara att stuva undan dem.
Iallafall, det här var mina produkter:
La roche posay toleriane soothing and protective skincare for normal to combination intolerant skin
Först och främst så vill jag påpeka att denna är helt luktfri- jag menar helt och hållet! Andra oparfymerade produkter brukar ha en obehaglig bi-doft som ofta kan beskrivas som kemikalisk. Men inte denna. Det andra som jag upplevde var att den var mycket lugnande och skön på min irriterade hy. Jag har faktiskt använt upp hela tuben på 40ml (kostade runt 140:- på apoteket Hjärtat om jag inte minns helt fel). Eftersom den var till kombinationshy var den perfekt under sommaren men nu när det blivit kallare så behöver min hy något mer. Men den gjorde sitt jobb- den lugnande min irriterade hy och återfuktade när inget annat funkade. Den täppte inte heller till porerna och det är något jag tycker många ansiktskrämer tyvärr gör. Nästa gång jag ska köpa ansiktskräm så ska jag faktiskt köpa denna men till torr hy istället för jag tyckte den är bra och prisvärd.

5/5

La roche posay Toleriane dermo-cleanser
Det här är en fet kräm som tvättar bort smink bra och faktiskt inte irriterar mina ögon. Tyvärr har den en stor brist- den lämnar en fet hinna i ansiktet och jag känner mig absolut inte ren efter att ha tvättat mig med den. Jag är mycket kluven till denna produkt och jag skulle vilja säga såhär- den är suverän när din hy är under extrema förhållanden, precis som min var, annars så rekommenderar jag den inte. För mig så blev den räddare eftersom mitt ansikte inte klarade ens av vatten. Jag fick smörja in ansiktet med den innan jag klev in i duschen så den feta hinnan skyddade mitt ansikte. Annars kändes det som om hyn i ansiktet skulle smälta ungefär. Så den var en räddare då men absolut inget som fungerar när mitt ansiktet har återgått till det normala (till större delen). Den tar bort sminket bra dock. Så jag får göra två betyg:

Under extrema förhållanden: 5/5
Vanligtvis: 2/5

Nu ska jag avslöja vad som faktiskt var fel med mitt ansikte för det var faktiskt något! Jag tycker nämligen inte att en recension blir ordentlig om inte alla omständigheterna tas upp- även om de är pinsamma. När sommar övergick till höst och jag var less på mitt ilskna ansikte så beställde jag tid på vårdcentralen och fick snabbt en diagnos- eksem med svamp i! Tack för det liksom! Svamp- SVAMP?! Det låter så himla ohygieniskt, inte sant? Bättre blir det inte när den trevliga läkaren skriver ut en salva som han skrattande förklarar brukar användas för forsvamp. Hmmm- fotsvampskräm i ansiktet. Toppen. Det var väl inte en stund jag kände mig tiptop eller särskilt snygg men så är det. Så mitt ansikte var verkligen under mer än vanlig påfrestning och jag tycker det är värt att ta i beaktning hurpass milda och vänliga La roche posays produkter är. Nu är mitt ansikte normalt igen men det blir fortfarande rätt ilsket när jag försöker mig på produkter med aha syra i så jag får vara försiktig.

För det andra så vill jag be er, kära läsare, om hjälp. På mitt lokala apotek så fanns bara rengöringskrämen men i La roche posays sortiment finns det både en löddrade kräm och löddrade gele i Toleriane serien och om ni ser den på ert lokala apotek kan ni väl hojta till! Det vore hemskt snällt.

5 kommentarer:

  1. Hmm... Varje vinter förvandlas hela jag till en torris och jag har haft lite problem med att hitta något för ansiktet, kanske mest eftersom jag inte vill betala typ 500 kr för några ynka ml... Men den här ska jag nog ta och testa om jag hittar den på mitt apotek :D

    SvaraRadera
  2. Jag som är en gnällig och kräsen människa undrar: hur är det med mineraloljor och siliconer i domdär?// Dendär rödhåriga

    SvaraRadera
  3. Men du, kolla in här: www.garden.co.uk och här www.escentual.com de säljer La Roche Posay båda två, troligen är det billigare att beställa därifrån än att köpa i Sverige. Den senare av butikerna tror jag är lite dyrare på produkterna men billigare på frakten så jämför total-orderns pris innan du bestämmer dig.

    SvaraRadera
  4. Annie- Det kan vara värt att testa iallfall! Jag hoppas du hittar dem :-)

    Den rödhåriga- Helt naturliga är de inte- det har jag svårt att tro. På krämen hittar jag inte ingredienslistan eftersom den säkert i bipacksedeln. Men bara för dig så skriver jag ned den korta listan på rengöringskrämen: aqua, ethylhexyl palmitate, glycerin, dipropylene glycol, carbomer, sodium hydroxide, capryl glycol/caprylyl glycol, ethylhexyglycerin. Glycol=mineralolja?

    Ninni- Ah! Tack, det är ju suveränt! Precis vad jag ville ha! tacktacktack

    SvaraRadera
  5. Pretty nice post. I simply stumbled upon your blog and wished to
    mention that I have really loved browsing your weblog posts.
    In any case I'll be subscribing on your feed
    and I hope you write once more very soon!

    Also visit my website core Pornographic

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.