torsdag 16 juni 2011

Recension: Alterna Hem Hydrant Trio Set

Källa: www.eleven.se
I vintras köpte jag på mig denna trio till nedsatt pris så var jag mycket förhoppningsfull eftersom jag dessutom har hört en massa bra saker om Alterna. Och ett sulfatfritt schampo är ju hur bra som helst. Trodde jag iallfall. Men det här fungerade inte alls för mitt hår. Jag har långt hår som är torrt och frissigt. Använder jag fel schampo blir det gärna strävt och otrevligt. Men låt oss återgå till produkterna. Setet består alltså av:
Alterna Hemp Shampoo, 300 ml
Alterna Hemp Conditioner, 250 ml
Alterna Hemp Shine & Texturizing Catalyst, 100 ml
Schampot är mycket märkligt i konsistensen, jag vill inte äckla någon men närmast beskrivning är "snor-aktig". Den var liksom seg och skiktade sig samt så fick jag nästan "knipsa" av strängen av schampo som jag tryckte ut i handen. Att den är ljust grönt/gul/vit tar ju inte heller bort tanken från snor. Den löddrar dåligt och är därför är den svårt att få ut i hela håret. Att den löddrar dåligt beror ju främst på avsaknaden av sulfater om jag förstår det rätt. Den luktar knappt något, det enda jag känner är en lite unken/kemikalisk doft. Detta är inget negativt i sig eftersom jag föredrar oparfymerade schampon eftersom stylingprodukter oftast doftar mer. Balsamet var väldigt intetsägande. Det gjorde varken till eller från utan bara var. Den produkten som är bäst är "katalysatorn", stylingcremen. Den går även att använda på torrt hår och det uppskattar jag. Det dumma med den är förpackningen som är mer snygg än funktionell. Nu, när ungefär hälften är kvar, får jag slå på ena sidan om den för att få ut krämen i handflatan. Opraktiskt, alltså. Dessa produkter gjorde alltså inget speciellt för mitt hår. Topparna blev torra och frissiga och det märkligaste är att håret vid skalpen känns lite "ihopklistrad", som om jag skulle ha produkt kvar i håret. Efter mycket experimenterande så har jag märkt att det är schampot som gör det. Möjligen så rengör den inte min hårbotten nog bra eller så blir det en beläggning. Det enda jag kan säga säkert är att mina fingrar känns mycket flottiga efter jag har dragit fingrarna utefter hårbotten. Håret ser visserligen inte flottigt ut men känslan finns där.
Jag kan därför absolut inte rekommendera detta set och absolut inte för det priset. Men faktum är att jag inte ens skulle använda det igen om jag fick det gratis. En stor tumme ned till detta kit.

3 kommentarer:

 1. Bra att veta :) Synd dock att produkterna ej fungerade för just ditt hår :(

  SvaraRadera
 2. Vad trist att det inte var bättre :( Tack för varningen!

  SvaraRadera
 3. Carina- Ja, det kändes trist. Det var som att kasta pengar i sjön liksom.

  Kerstin- Ja, det fungerade inte alls för mig.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.