måndag 20 juni 2011

Sommarutmaningen

Sminklook i sommar? Jag kör väldigt enkel makeup i sommar. Tubmascara är det bästa eftersom den inte hamnar under ögonen efter en kort stund. Min favorit kommer från Clinique. Basen är Elfs skimmerpuder. Det är som en lätt mineralfoundation och skimret är faktiskt minimalt. Det har varit en sommarfavorit i ett par år nu. Vill jag ha lite mer tryck i sminkningen så blir det lite kajal och en neutral, matt skugga. På läpparna har jag ett av Isadoras jelly kiss stift eftersom jag tycker de är underbara. Favoriten är nog Rose Blush eftersom det ger en sån naturligt fin färg. Vill jag har "somrigare" läppar så använder jag Lipstick Queen lip crayon i färgen "Genre" som är snyggt orangeröd. Jag önskar verkligen att Lipstick Queen fanns i Sverige. Men jag är inte en person som trivs i värme så jag går ganska mycket på sparlåga. 

Nån bronzer?  Nä, bronzer fungerar inte på mig och jag tycker om att vara blek.

Bästa knepet för sommarmejkupen?  "Lätta" produkter och vattenfast- eller tubmascara.

Mer knep?  Glöm för guds skull inte solskyddet!

Bästa köpet inför sommaren? Eucerins sollotion för ansiktet med SPF50 som ska hålla ansiktet matt hela dagen. Jag är mycket nöjd med denna. Jag vill alltid ha SPF50 eller högre.

Sämsta köpet? Egentligen inget smink utan ett nagellack från H&M. Totalt omöjligt att måla med eftersom det är segt som tapetklister. Täcker inte och torkar inte heller. Ett separat inlägg om det kommer!

2 kommentarer:

  1. Hrm, jag har nog aldrig testat ngn tubmaskara. Det kanske jag borde :)

    SvaraRadera
  2. De är faktiskt otroligt bra eftersom de håller bättre än vattenfasta men samtidigt så tar man bort det lätt med ljummet vatten.

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.