onsdag 10 augusti 2011

Utmaningen, Dag 9: Brukar du använda primer? Favoriten?

Ja, jag använder primer. Först kan vi titta på själva ansiktsprimerna: Jag skiftar mellan Lumenes Crystal radiance primer och MACs Prep & prime faktiskt men egentligen tycker jag inte att någon av dem är optimal. Förmodligen är det främst för att jag verkligen vill ha en matt ansiktsprimer och bägge dessa innehåller skimmer. Jag har även haft ett prov på Korres ansiktsprimer men jag har inte testat den så mycket. Mer om den i ett separat inlägg (jag tänker sminka mig med den som primer idag). Grejen med både MACs och Lumenes primer är att de känns väldigt "silikoniga" på huden. De glider mest runt och resultatet blir väl ok men foundation men jag tycker inte att de utför mirakel. Ja, de gör att foundations sitter bättre men jag har en känsla att de kan vara bättre. Kanske har jag för höga krav?
MAC Prep & Prime och Lumenes Crystal base
Till ögonlocken använder jag en helt annan primer. Förut hade jag Too faced shadow insurance och just när jag lärt mig hur jag skulle använda den så började den skikta sig och jag fick kasta den. Min nuvarande budget gör att jag får hålla igen lite så jag chansade hejvilt sist jag beställde från Cherry culture och tog med en superbillig primer från ultabudgetmärket Jordana (som Milani fast billigare). Den är tjock och fast i konsistensen och fungerar till de fesiga ögonmakeuperna jag gör och den jämnar till färgen på ögonlocken. Jag måste testa en dag att göra en mer färgglad sminkning och se hur den klarar av det. Jag har nyligen köpt Elfs set med mineral primers och jag ser fram emot att testa dem. Dessvärre är två av dem väldigt glittriga. Jag vet inte om det slutar med att jag har glitter i hela ansiktet om jag använder dessa.
Överst är Jordanas primer, sedan är det Elfs mineralprimers i föjande ordning: Sheer, Pearl och Champagne

2 kommentarer:

  1. Jag har också köpt Elf primers, och jag är riktigt nöjd. Glittret stannar på ögonlocket hos mig i.a.f Snyggast är Champagne, perfekt under de flesta sminkningar!

    SvaraRadera
  2. Sminkhörnan- Det låter bra! När jag provade Champagne på handen så blev den väldigt fin- nästan som en krämskugga. Den ofärgade verkar vara väldigt bra. Jag provade den igår och skuggan höll sig hela dagen.

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.