måndag 16 december 2013

Recension: Boots no7 Protect & Perfect

För ett bra tag sedan fick jag hem Boots no7s nya serie Protect & Perfect och nu känner jag mig mogen att ge ett omdöme av den. Jag tycker nämligen det är svårt att ge omdöme när det handlar om hudvård eftersom min hy är lite speciell. Ibland kan en hudvårdsserie verka jättebra men så plötsligt får jag utslag och måste sluta använda den genast. Dessutom så reagerar min hy olika beroende på vilken årstid det är.

Hursomhelst så bör ni få reda på att jag har en känslig hy, bränner mig lätt i solen, blir aldrig brun utan fräknig och grejar jag med min hy så blir den ofta blossande röd. Och jag har eksem.

Produkterna jag fick hem att testa var:

Protect & Perfect Day cream 249:-
Protect & Perfect Night cream 249:-
Protect & Perfect Eye cream 209:-

Produkterna i serien innehåller bland annat alfalfa extrakt, lipopeptider och Pro-retinol-komplex som ska strama åt huden och samtidigt återfukta, förbättra elasticiteten och skydda huden mot fria radikaler. Eftersom produkterna var testade på personer med extra känslig hy så tyckte jag att det lät som en väldigt intressant serie. Men tyvärr så funkade den inte på min hy. Jag testade den i somras och resultatet blev att jag fick torra fläckar på kinderna vilket jag normalt bara brukar få på vintern. Dessutom så var jag redan extrakänslig i ansiktet efter att ha fått en allergisk reaktion på en ansiktskräm jag hade köpt (den innehöll mjölkproteiner). Jag ville verligen att den här serien skulle fungera för mig men det gjorde den inte. Den produkten som fungerade bäst var ögonkrämen men jag såg inte att den gjorde något åt mina mörka ringar.

Och jag måste lägga till ytterligare en sak! Enligt pressreleasen så ska de här produkterna vara parfymfria men det är de ej. De är milt parfymerade så den passar inte er som är jättekänsliga.

Vill du ändå testa den här serien så finns den att köpa hos E-beautyshop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.