torsdag 24 september 2009

Äntligen!

Det här inlägget ingår nästan som i en serie på min blogg. Nämligen ifrågasättandet av dagens ideal. När det handlar om kvinnokroppen. Jag tror inte många har missat bilderna på den jättevackra modellen Lizzie Miller som (märkligt nog) poserar med en liten put/hängmage. Kommentaren 'märkligt nog' var ironi- bara så ni vet. Jag blir jätteglad när jag ser detta. För de flesta kvinnomagar är lite degiga, speciellt när vi sitter ned och det spelar ingen roll om vi är feta eller inte. Det är bara så att fettet sätter sig gärna där och vill man inte ha det så måste man träna, träna, träna. Och efter man ha fått barn- ja, då hänger magen oftast oavsett. Så beskåda lite naturligt kvinnlig skönhet:

Är det någon som upplever Lizzie som fet? Överviktigt eller ful? Jag tycker hon är underbart vacker och det handlar absolut inte om att jag känner en sexuell dragningskraft till kvinnor. Nä, det är inte det utan snarare att jag kan identifiera skönhet när jag ser den. Kvinnokroppen är något av det vackraste som har skapats och vi bör vara stolta över den naturliga kvinnokroppen mer istället för den nedsvälta, hårdtränade varianten. Jag säger inget om att det är fel med att träna, det jag tycker är fel är att dra det till ytterligheterna. Titta på de klassiska grekiska statyerna (även de av männen mmmmmmmums) samt vår egen Anders Zorns tavlor.

10 kommentarer:

 1. Nej, hon är verkligen inte fet! Hon är ju helt normalviktig och det är sjukt att det ska göras så märkvärdigt att det finns folk som i n t e ser ut som en trådsmal 16årig modell.

  SvaraRadera
 2. Sublim- Det är ju lite märkligt att det ska bli en sån uppståndelse med bilderna. Själv vill jag bara visa att hon är vacker som hon är och det är mer det naturtrogna idealet vi bör sträva efter- inte som du säger trådsmala 16 åringars kroppar.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att hon är jättevacker. Hon har en sådan kropp man vill mysa med, inte en sådan kropp som man är rädd att ta i sönder om man kramar för hårt. Jag har själv blivit utsatt för "du borde banta" av människor när jag vägde 61 kg! (jag är 1.62) Och då såg jag helt normal ut, vilket verkligen dödar självförtroendet.

  SvaraRadera
 4. Johanna- Men herregud! Såna okänsliga och rent ut sagt korkade människor det finns! Du kunde omöjligen varit tjock när du vägde 61 kg! *skakar på huvudet*

  SvaraRadera
 5. Sådär ser ju de flesta kvinnor ut mer eller mindre, helt naturligt. Hon är jättesöt!

  SvaraRadera
 6. Ninni- Ja, hon är jättefin! Jag hoppas att fler förstår att de flesta kvinnor inte har en jämnplatt mage.

  SvaraRadera
 7. Jag hade missat detta inlägg och bilderna har jag inte heller sett tidigare. Roligt att du tar upp det här.

  Hon är otroligt vacker.

  Jag var väldigt smal när jag var yngre, dessutom är jag 1,80 lång. Kommer ihåg att en kille i klassen sa åt mig att jag kunde gömma mig bakom en flaggstång. Inte heller så roligt att höra. Nu när jag blivit äldre 35 så har jag fått former och även lite "hängmage". Det är ganska skönt att se en normalkropp på bilderna. För även jag kan ibland tänka: vilken mage jag har. Trots att jag är helt normal. Därför är det viktigt att alla och speciellt yngre får se en vanlig kvinnokropp ser ut.

  SvaraRadera
 8. Alla skönhetsideal är av ondo. Dvs även grekiska kroppen som var ideal på den tiden eller Zorn-idealet. Något som tvingar någon att ändra sig till något de inte är, är av ondo.
  Förr skulle du vara fet och blek.

  Bara för att det inte är mode just nu så verkar det så självklart att just de idealen är bättre.
  Man måste tänka på det.

  SvaraRadera
 9. SminkJante- Precis- alla ser ju olika ut. Och jag tycker det är viktigt att påpeka just det och att det egentligen inte finns någon 'fel' kroppstyp- oavsett om man är kort, lång, tjock eller smal eller något mitt emellan. Det är bara så det är och vi är alla vackra.

  Ewfa- Visst är det så. Det som vore idealet är att vi accepteras som vi är. Ingen ska få känna sig ful eller utpekad bara pga sitt utseende, att den inte passar in i idealet som gäller just nu. Det jag tycker är mest skrämmande är att unga tjejer är de som påverkas mest. De växer upp och tror att vi ska se ut som tv stjärnorna med retuscherade kroppar och blir olyckliga när de inser att de själva inte ser så ut. För det går ju inte att säga att vi alla ska vara kurviga heller- för det finns de som är smala av naturen och har få former och de är också vackra. Det är, som du säger, alltid fel när vi ska ändras till något vi inte är.

  SvaraRadera
 10. Åh wow, vilka fina bilder! Imponerande... Och ja, det är säkert massa människor som upplever Lizzie som smällfet efter att ha sett dessa bilder, ,men å andra sidan så tycker jag inte att man ska lyssna på människor med gravt störd kroppsuppfattning.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.