söndag 11 oktober 2009

Misstag och goda råd #1

Jag inför en ny kategori här på bloggen. Nämligen Misstag och goda råd. Alla har väl nån gång lyckats med något som de sen inser skulle lätt kunna undvikas om någon bara varnat dem innan. Det kan vara uppenbara saker som vissa anser att man själv borde förstå, men det är ju inte alltid hjärnkontoret sammarbetar, eller hur?

Första tipset kommer iallafall här: Lägg inte en djuprengörande ansiktsmask och sen vaxa överläppen. Jag menar då inte vaxa överläppen medan masken fortfarande är på. Lite vett har jag faktiskt. Nä, jag menar efteråt. När du har sköljt och torkat ditt ansikte och känner dig allmänt tillfreds- ta inte till vaxet! Låt istället ansiktet vila. Jag var inte så smart. I torsdags lade en mask som bestod till stor del av kaolinlera och ni vet ju hur vit och snygg man blir i ansiktet av kaolin. När jag inspekterade mitt snygga plyte så såg jag hur masken hade lagt sig över alla fina hårstrån som finns på överläppen. Det såg ut som jag hade en Tom Selleck mustach helt enkelt så jag bestämde mig för att plocka fram remsorna efter masken var avklarad. Ritsch ritsch- så var jag några hårstrån mindre och kände mig snygg. Eller ja, huden sved faktiskt rätt bra ovanför läppen och när jag kände efter ordentligt så kände jag att det vätskade från det området som sved värst. Nästa dag var jag inte så snygg längre- ett litet sår ovanför amorbågen, ungefär som ett brännmärke samt tjusigt röd hud i en mustach-formation över läppen. Tro mig när jag säger att concealer döljer inte det så värst bra. Det sved men jag tror ingen märkte något särskilt. Om de gjorde det så höll de iallafall masken väldigt bra. Igår blev jag alldeles fnasig och har fått smörja mig tretusen gånger ungefär för att mjuka upp huden och lugna den. Såret över läppen har inte läkt men jag tror jag fick bort det sista av fnaset idag iallafall. Så, ta mitt råd och vaxa inte efter en ansiktsmask- även om ni ser ut som Tom Selleck!

8 kommentarer:

 1. Jag gjorde ju en liknande grej förra sommaren. Hade vaxat bikinilinjen med sånna där vaxstrips, men fick inte bort allt. Så dagen efter smetade jag på hårborttagningscreme. Jädrar vad det sved! Trots att jag nästan genast tog bort cremen så hade jag vätskande sår i flera dagar sen. En nyvaxad hud är oerhört känslig, det ska man veta. Gör inte om mitt misstag!

  SvaraRadera
 2. Hi hi..Ibland kan man göra lite tokiga saker, det brukar vara min(Marie)specialitet, Madeleine brukar ofta skratta åt mig när jag är som mest snurrig. Så tack för rådet, jag ska inte göra om ditt misstag.
  Ha det så gott och hoppas att din läpp blir helt återställd!

  SvaraRadera
 3. Aj, aj, aj, det låter jädrigt obehagligt.

  Bra idé till ny kategori.

  SvaraRadera
 4. Ninni- Oaj! Jag är lite småskeptiskt emot sån där kräm- fick en massa utslag på benen efter att ha använt det. SÅ jag kan bara tänka mig vad den kan göra mot nyvaxad hud- yikes!

  IaMia's- Den är nästan helt återställd nu- hahaha. Bara ett litet sår kvar (tack och lov för yu-be salvan!). ;-)

  SminkJante- Tack! Vi får väl se om jag lyckas med något mer och det blir ett nytt inlägg- hahahaha

  SvaraRadera
 5. AJ! :(
  Jag fick liknande småsår under ögonbrynen när jag gick för vilt fram med threading :/ Inte heller speciellt snyggt, men som tur var kunde jag dölja det mesta med luggen..

  SvaraRadera
 6. Vilken fin blogg jag hittade här! Här har du en ny trogen följare, den hamnar genast i min länk-lista på min sida!

  Hoppas läppen mår bättre, mitt hudterapeut-råd är att smörja med aloevera-gelé, den är läkande och lugnande.

  SvaraRadera
 7. Maria- det var ett bra knep! Jag brukar lyckas skära mig med pincetten ibland när jag nopprar ögonbrynen- kanske luggen är bra att ha då ;-)

  Kabuki- Tack, jag lägger in dig också! Aloe vera är bra, jag tror jag ska skaffa hem lite så jag har till nästa missöde ;-)

  SvaraRadera
 8. Ett stort misstag är att börja klämma finnar på morgonen innan man ska till jobbet. Först är det tidskrävande och gör ont eftersom att man är nyvaken, och för det andra slutar det oftast med att man ser ut som en borstad potatis i ansiktet. Inte snyggt!

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.