måndag 11 januari 2010

Jakten på den perfekta foundationen #1

Jag nämnde i ett tidigare inlägg att jag var på jakt efter en ny flytande foundation. Efter att ha titta i de vanliga kosmetika stånden (eller vad heter de egentligen? montrar, hyllor? vad?) så hittade jag en av de 'vanliga', sk drugstoremärkena som var ljus nog åt mig. Det var Lumenes Vitamin C+ i den ljusaste nyansen Milky Honey. Den kostar endast 120:- och finns på bland annat Lindex och Åhléns. Jag tror den går att få tag på i de flesta småstäder. Den är visserligen tänkt att vara till 25+ men jag tror inte det gör något om t ex en 18 åring vill prova den. Den är inte heltäckande utan skir men ger ändå ett frisk resultat. Och det går ju inte att testa och visa upp foundations utan bilder, eller hur? Så låt oss se den osminkade verkligheten.

Ursäkta den vilt stirrande blicken på den osminkade bilden. Det osminkade jag är alltså till vänster och jag med foundation är till höger. Värt att nämna är att jag som bas använde Lumenes Beauty Base crystal Radience primer som har lite pärllyster i sig. Den kostar 110:- Den känns dessutom jättehärligt svalkande på huden. Nu är ljuset lite olika på bilderna som ni ser men de är tagna med bara några minuters mellanrum, det är helt enkelt så himla svårt med min kamera att få till exakt samma ljus för det kan handla om så lite som en vinkel men jag tror ni ser skillnaden ändå. Foundationen jämnar ut hudtonen bra och den känns lätt och fräsch att bära. Jag kan ha den hela dagen utan att se en tendens till att den kakar sig. Jag tror de flesta skulle önska sig mer täckning men det fixas lätt med en bra concealer på de ställen. Jag har lite röda fläckar i ansiktet som ni kan se om ni vågar förstora bilderna (det är alltså på egen risk) men de jämnades ut med foundationen.


(en klick foundation på handen)
Som helthet tycker jag att det är en bra foundation jag hittade såhär på första försöket. Jag ska göra ett separat inlägg om Lumenes primer men jag tror ni redan förstår hur mycket jag gillar den. Värt att nämna är att foundationen doftar svagt 'tvåligt' men absolut inte så mycket att det stör. Den har även kännts skyddande de här superkalla veckorna som varit. Jag bor i den del av landet där vi haft runt -20 ett tag nu och ni vet hur otrevligt det är för bland annat ansiktet som faktiskt utsätts för kylan ganska så mycket. För jag har ingen sån där rånarluva när jag går ut iallafall. Men min hud har hållt sig snäll, inga torra fläckar eller svidande kinder. Jag kan förstås inte säga om det enbart berott på foundationen eller inte men den gör så att ansiktet känns supermjukt iallafall.
Betyd? 4/5 från mig. Hade den varit liiiite mer täckande hade det blivit en femma garanterat!

4 kommentarer:

 1. Att hitta ny foundation är inte lätt. Jag grät floder när Lumenes Hydra Drops utgick och jag har inte hittat en flytande som är lika bra. Vitamin C+ låter ju faktiskt som ett riktigt bra alternativ.

  Och förresten, bra bilder, alltid roligt att se skillnaden.

  SvaraRadera
 2. SminkJante- Tack! Jag rekommenderar den verkligen. Jag har aldrig testat något från Lumene förut så jag blev positivt överraskad. Det är ju värt att testa iallafall :-)

  SvaraRadera
 3. Bilderna, både med och utan smink, var jättefina. Vad fin hy du har!

  Precis som SminkJante gillar jag också Hydra Drops. Vitamin C har jag bara testat i för mörk färg, men nu blev jag sugen på att testa i rätt nyans.

  SvaraRadera
 4. Kerstin- Åh tack (förslåt för ett sent svar). Det känns som jag haft lite tur ändå att jag missade Hydra drops för då slipper jag bli så ledsen när de utgått. ;-) Testa denna- den är ju inte så himla dyr faktikst.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.