onsdag 30 juni 2010

Recension: velvet touch depy face

Dags för en recension igen och den här gången gäller det hårborttagning för ansiktet. Det är ju lite hysch-hysch ibland att tala om men låt oss inse fakta- med dagens hårfria ideal (bortsett kalufsen på huvudet) så vill ju ha hårborttagning för de flesta delar av kroppen. Och det säger jag utan att fördöma eller hylla idealet. Det är upp till varje människa hur hon (eller han) vill se ut, ok.

Det här gäller Velvet touchs hårborttagning för ansiktet, som sagt, och jag köpte det mest för att jag blev så nyfiken. Så här står det på Elevens hemsida:
"Ett helt nytt och skonsamt sätt att ta bort oönskad hårväxt. Hårborttagning och peeling i en och samma produkt. Velvet Touch är en ny hårborttagningsprodukt som består av ett specialpapper belagt med vetefibrer. Genom att gnida pappret i cirklar över huden, utan att trycka för hårt blir du av med oönskad hårväxt på ett skonsamt, smärtfritt och 100 % naturligt sätt."

Jag tycker inte vidare värst om vax, inte för smärtan utan för kladdet, rakning känns inte riktigt rätt och pincetten tar en evighet. Så detta lät bra tyckte jag. Dessutom var det billigt- bara 119:-.
Vad setet består av är en hållare samt tre strips med ett fint sandpapper. Det man gör är att slipa bort oönskat hår. Och tro det eller ej men det funkar faktiskt riktigt bra! Det man ska tänka på är att vara försiktig eftersom du faktiskt slipar på huden och lätt peelar av ett lager för mycket. Jag klarade mig bra men nu, två dagar efteråt, har jag fått torra fläckar på vissa av ställena jag slipade på. Så återfukta ordentligt efteråt även om det inte verkar att behövas. Nu ska jag också nämna att min ansikthy är känslig och blir upprörd av minsta lilla nytt som sker. Men eftersom denna produkt höll vad den lovade och fungerade bra för mig samt att jag kommer att köpa den igen när stripsen är förbrukade så ger jag det den toppbetyg: 5/5

Finns att köpa hos Eleven för 119:- (som sagt).

5 kommentarer:

 1. Det här verkar intressant och absolut något som jag vill testa.

  SvaraRadera
 2. Håller också på att testa olika hårborttagningsprodukter. För både benen och ansiktet. Startade en ny kategori på min blogg, den 11 Juni. När jag har testat klart, skriver jag mina upplevelser i den kategorin.

  Bra tips! Visste inte ens om att denna produkt fanns. Måste testa den också. Men känner mig trots det du skrev lite orolig att slipa sönder huden.

  SvaraRadera
 3. Ja, visst var färgen på Chanel nagellacket snyggt :) Första dagen efter jag applicerat det så kände jag nä vad är det här för färg, det är inte alls jag... men nu har färgen växt i mina ögon och jag gillar att den verkar ändra färg beroende på ljuset. Är förtjust i lacket.

  Gillar din blogg :)

  SvaraRadera
 4. Håller mig till pincetten än så länge..

  SvaraRadera
 5. kia- Ja, det är definitivt värd att prova iallafall. Jag ska testa samma produkt för benen också!

  Carina- Tack- jag gillar din blogg också. Måste lägga in den i blogglistan! Intressant att höra sen om din sammanställning över alla hårborttagningar :-) Och Chanel lacket var nog det vackraste jag sett. Måste köpa det!

  Monica- Pincetten fungerar bra också- det är bara jag som saknar tålamod ;-)

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.