lördag 5 juni 2010

Recensionsdags! Kimberly Sayer of London Anti-oxidant daily moisturizing cream

Det var ett tag sedan nu jag gjorde slut på min burk med Kimberly Sayer Anti-oxidant daily moisturizing cream (långt namn puh) och därför är det väl dags för en liten sammanfattning av mina intryck av produkten. Eller hur?
Det första som slog mig med denna kräm var hur den doftade- precis som en kräm som en gång fanns på Lush. Jag tror den hette Dream cream och jag var mycket förtjust i den. Det är omöjligt att beskriva doften men skulle jag försöka så skulle jag säga örter med inslag av havre (!) och något mjukt.

Jag köpte min burk i januari (förra året) i hopp om att den skulle hjälpa min väderkänsliga hy. Väderomslag, kall vind och för mycket sol är några av sakerna som min hud avskyr. Oftast får jag köldeksem på kinderna och blir allmänt torr och fnasig men samtidigt oljig i t-zonen. Med andra ord- den är fullständigt omöjlig. Men, och med risk för att låta som en urkass reklamfilm, så försvann faktiskt de torra, fnasiga områdena med den här krämen. Mitt ansikte har inte bråkat och varit stram eller torr under vinterhalvåret. Däremot är den lite för fet för att ha på sommaren. Den sjunker också bra in snabbt och ansiktet känns helt enkelt återfuktat. MEN, vissa dagar (absolut inte alla) så blev jag oljig i ansiktet efter några timmar. Det var som om porerna ville göra sig av med överflödig olja helt enkelt. Hade det inte varit för den känslan så hade den varit den absolut perfekt dagkrämen men tack vare den känslan så kommer jag inte att köpa den igen. Jag misstänker att det är shea smöret (ingredienslista kommer längst ned) som är boven i dramat eftersom den kan vara portilltäppande. För övrigt så rekommenderar jag denna kräm till alla som har torr och känslig hy, som påverkas av vädret precis som min hy gör. Till vinterhalvåret är den en räddare men, som sagt, den oljiga känslan är lite trist även om jag hellre har den än kliande, torra fläckar. Ett annat stort plus är att den har 25 spf vilket är viktigt för mig.

Kimberly Sayers anti-oxidant kräm får 4/5 av mig tack vare dess vårdande egenskaper. Inget annat har rått på mina torra fläckar utan att ge mig pormaskar.
Jag köpte min hos Indulge men tyvärr verkar den vara tillfälligt slut eller utgången ur deras sortiment. Men du kan köpa den från England via den här webbshoppen. Den kostar £24 vilket är ungefär 280 kr men det är utan frakt. Jag har inte beställt därifrån men jag har hört av andra att det är en pålitlig webshopp.

Uppdatering: Det visar sig visst att Dream cream finns igen i Lush sortiment. Hmm- får jag ett pengatillskott ska jag nog beställa.

Ingredienser:
PURIFIED WATER, APRICOT KERNEL OIL, VEGETABLE EMULSIFYING WAX, SQUALANE (OLIVES), SHEA BUTTER, OAT BETA GLUCAN, SEA ALGAE EXTRACT, GLYCERIN (VEGETABLE), BORAGE SEED OIL, WHEAT GERM OIL, ROSEWATER, ALOE VERA GEL, FORAHA OIL, NETTLE, ROSEBUD, SAFFLOWER OIL, ZINC OXIDE (BOTANICAL SUNBLOCK), TITANIUM DIOXIDE (BOTANICAL SUN BLOCK), LECITHIN, VITAMINS A.C.E, XANTHAN (GUM), JAPANESE HONEYSUCKLE EXTRACT (PRESERVATIVE)

2 kommentarer:

  1. Tack för en bra och grundlig recension! Passar på att tipsa om A-creme,(kostar runt en hundring på hälsokosten) funkar super till torra fläckar! Kraaam! :)

    SvaraRadera
  2. Kabuki- Tack :-) Jo, jag har hört en massa bra om a-creme så nu letade jag upp den online och skickade efter ett gratisprov :-) Kraaaam tbx

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.