onsdag 8 september 2010

NOTD: Depend #184


Ok, vi gör en liten smygåtergång till bloggen. Jag har en del opublicerade NOTD som bara ligger och skräpar på min hårddisk. Det här är budgetlacket Depends minilack med nr 184. Jag är inte säker men jag tror den tillbehör vårens kollektion. Jag kan ha fel så rätta mig gärna.
Lacket är ljust, smutsigt lila. En av Heartcore tjejerna kallade det för "lik-lila" och det tycker jag är en rätt träffande beskrivning. Men nu till mina bilder:


Lacket är lätt att applicera och torkar jämnt och fint. Om jag inte missminner mig så är det tre lager på bilden. Depend är verkligen ett bra märke och billigt som tusan! Rekommenderas!

En liten ny grej jag tänker införa här på bloggen tillsammans med mina NOTD är helt enkelt ett boktips. Färgen på lacket inspirerar eller påminner mig om en av alla de böcker jag har hemma. Det låter kanske helknasig men eftersom jag studerar Litteraturvetenskap på heltid nu så blir man lätt lite miljöskadad. Dessutom vill jag sätta min personliga prägel här. Jag har några få passioner i livet; skönhet, litteratur (gärna skräck) och blommor.

Nåja, nu till mitt tips. Det är också tänkt att jag ska ha bild på själva boken här men eftersom detta är en idé som tillkommit efter NOTD bilderna har tagits så får ni nöja er med texten (om ni läser den förstås). Liklila kan ju påminna om mer än hälften av böckerna jag har eftersom jag är så förtjust i skräck. Först tänkte jag Mary Shelleys klassiker Frankenstein men det vore väl för enkelt. Istället föll mitt val på en novellsamling av Stephen Kings son Joe Hill. Den heter Vålnader (2008) och innehåller en rad korthistorier som visar att han verkligen har ävt sin fars talang för det obehagliga. Min favorit är nog Hör syrsor sjunga som handlar om en pojke som vaknar och upptäcker att han förvandlats till en kackerlacka. Låter märkligt men absolut inte något unikt. Franz Kafka skrev en liknande berättelse, Förvandligen (1915), och den ska jag läsa om några veckor. Något jag verkligen ser fram emot. Jag rekommenderar verkligen Vålnader, den finns i pocketvariant för ca 45:-. Jag tror de flesta har läst en Stephen King bok någon gång i livet så varför inte testa sonens verk också? Just korta berättelser kan vara perfekt när det gäller att bekanta sig med en ny författare eftersom den då kan visa lite mer bredd. Nu ska jag sluta babbla. ;-)

4 kommentarer:

 1. Vilken rolig idé med boktipset! Jag har själv läst lite litteraturvetenskap för några år (bara A-kursen) och älskar att läsa. Har inte läst Vålnader, men däremot "En hjärtformad ask" av Joe Hill. Riktigt bra!

  SvaraRadera
 2. Nailtastic- Åh vad kul! Jag läser a kursen nu och kommer säkert att fortsätta med B under våren. En hjärtformad ask är också bra. Nästan hårdrock på bok på något sätt ;-)

  SvaraRadera
 3. Vad roligt med boktips! Jag älskar boktips! Och skräck! Och naglar så klart. Ett perfekt inlägg med andra ord!

  SvaraRadera
 4. Sminkan- Ja, det gillar jag med din blogg också! Just boktipsen, speciellt eftersom det är inte är sådant jag läst förut :-)

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.