fredag 10 september 2010

Goda nyheter

Ibland tar livet en sväng åt ett oförväntat håll. Man står och tittar hur vimpeln fladdrar åt öster men plötsligt så träffar en kastvind från väster en i ryggen och man faller med näsan ned i leran. Ungefär så har mitt liv varit de senaste tre (?) veckorna. Jag vet inte ens hur lång tid det har varit- kanske har det alltid varit så. Och så, när man ligger där och känner sig både kladdig och frusen om näsan så lyfter någon upp en och man tänker "vänta nu, var tog sörjan och kylan vägen?". Man blir förvirrad och vet inte riktigt vad man ska känna eftersom man faktiskt har anpassat sig till den kalla leran. Verkar jag förvirrad? Nåja, det kan man faktiskt säga att jag är men jag har fått de bästa nyheterna jag någonsin kunde ha fått. Ni som varit med här från början och sett de inläggen som numer är borta vet att jag fick ett hemskt besked för några veckor sedan. Sedan dess har allt varit en väntan, väntan på resultat, provsvar eftersom egentligen inget var klart, inget var spikat. En bergochdalbana av känslor.

I onsdags fick han samtalet som vi väntade på. Biopsin var klar och inga tecken på cancer. Bara en inflammation. Det var en kombination av flera saker som ledde fram till detta och det visar kanske hur enkelt man kan ställas inför ett stup och länge inte veta om man kommer att falla eller inte. Så i slutändan blev det hela ett fall av ovanlig tur. Hade inte inflammationen hittats nu skulle den ha orsakat mycket problem i framtiden, kanske även utvecklats till cancer. Det är svårt att ställa om sig, svårt att fatta så jag kommer nog vara off ett par veckor till. Min första reaktion var att gråta och skratta samtidigt. Otroligt märklig känsla. Men även befriande.

10 kommentarer:

 1. Puh, vilken otrolig lättnad! Vad skönt!

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara nyheter! Stor kram =)

  SvaraRadera
 3. Åh vad skönt! Förstår att ni är lättade. Ha en skön helg! :)

  SvaraRadera
 4. Vilket underbart svar att få! Ni borde köpa lotter för alla era pengar för det verkar som om turen ligger i er varukorg.

  SvaraRadera
 5. Så skönt att ni slipper cancerlandet :)

  SvaraRadera
 6. Åh så skönt!!! Grattis typ! =)) Hoppas er tur håller i sig.
  *kram!!*

  SvaraRadera
 7. Förstår att du började gråta och skratta, kroppen reagerar inte alltid logiskt. Ibland förstår den bara att något hänt och kopplar inte till hjärnan.:) Och herregud, JAG började nästan gråta när jag läste. Såhimla, himla, himla skönt för er båda! Jag blir så glad. Så fruktansvärt det hade kunnat bli och så bra det blev. Bamsekram och GRATTIS till det glada beskedet!

  SvaraRadera
 8. Vilken oerhörd lycka! Så underbart att höra!

  SvaraRadera
 9. Ljuvligt, ljuvligt, ljuvligt att höra! Kram!

  SvaraRadera
 10. Ninni- Visst är det- det är märkligt hur en hemskt situation kan tvärvända till något bra!

  Kerstin- Den bästa nyheten någonsin. Kram tillbaks :-)

  Kabuki- Ja, jag tror jag sov mig igenom hela helgen för jag var så lättad ;-)

  Schmut- Jag tror jag skulle utmana fru Fortuna om jag gjorde det ;-)

  Ingela- Ja, ord kan inte beskriva hur himla lättad jag är.

  Karin- Jag hoppas det jag med. Fastän just den här turen känns som den absolut viktigaste. Jag kan bryta ett ben imorgon men vara lika glad ändå. Jag känner mig ändå lyckligt lottad :-) *kram tillbaks* Och extra tack för alla fina ord.

  Basteth- Ja, jag tror jag aldrig kommer att få ett liknande besked och iofs ska jag väl vara glad för det. Det här kommer jag liksom alltid bära med mig. Det var en kort stund men samtidigt så avgörande. Bamsekram tillbaks

  Sminkan- Ja, visst är det. Jag var liksom bara tvungen att dela med mig av den.:-)

  Badbomben- Tack så mycket *stor kram tillbaks* :-)

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.