tisdag 12 oktober 2010

NOTD: Cetuem #217

Varför, oh varför är det så himla svårt för vissa nagellacksmärken att hitta på ordentliga namn åt sina lack? Nfu Oh, Depend och Cetuem envisas med att bara ge sina lack nummer. Ok, egentligen så är det själva lacket som sådant som är viktigt men visst är det mer charmigt när de har ordentliga namn istället för nummer?
Nåja, till dagens lack (som jag faktiskt har på naglarna i skrivande stund) är den persikorosa 217 från Cetuem (som var förra månadens utskick i Nailmail). Många har haft lite besvär med Cetuemlacken men jag har enbart gott att säga om alla i min samlig- de är lättlackade, torkar snabbt och är otroligt fina! Ok, korken är dum, precis som Butter Londons var förut, hoppas Cetuem tar efter både Chanel och BL i det här fallet. Men å andra sidan så är locket bara en petitess, det avskräcker mig inte från att köpa fler Cetuemlack om man säger så. Det andra dumma med lacken är att de saknar metallkulor och de behöver verkligen dessa blandkulor eftersom det gärna skiktar sig. Men detta var Karin på Nailmail så snäll att fixa så varje lack fick med sig två stålkulor- med andra ord; det problemet lev också löst!
Men åter till lacket! Det är persikorosa med duokromt lyster i guld och grönt. Just det duokroma är svårt att få med på bilderna men jag lovar att det finns där! Och nu till det viktigaste- bilderna:


Det ser aningens randigt ut med det beror mer på att mina naglar är rätt räfflade och jag använder inget "ridgefiller" lack. Finishen är Pearl tror jag för jag skulle inte vilja kalla den frost. Det ser ojämnt ut på långfingertippen med det beror på topplacket faktiskt som blev på surt humör. Det duokroma syns mest i kanterna på naglarna faktiskt. Iallafall så är jag mycket förtjust i Cetuem och jag håller tummar, tår och näsa för att de ska komma igen på Nailmail. De känns såpass unika. Somvanligt har jag använt mig av CND Stickey, CND Speedy och Nubars Diamont seal&shine. Du kan läsa mer om dem här.

Och nu tillboktipset! Låt oss höra en fanfar och en extra applåd för tro det eller ej- det är inte en skräckbok eller en deckare. Det är faktiskt en humoristisk fantasybok skriven av en av mina absoluta favoriter: Terry Pratchett.

Detta är Herrskap och Häxor som egentligen hamnar i mitten någonstans i hans serie om Skivvärlden. Men låt er inte avskräckas av det- varje del är fristående och de går att läsa i en icke kronologisk ordning. Jag tror detta var den första Pratchett boken jag läste och den fick mig att ligga och försöka hålla mig från att skratta högt när jag läste efter sängdags. Den har en sorts skruvad humor och är ibland helt vansinnig- något som jag givetvis uppskattar. Just Herrskap och Häxor handlar om de tre häxorna Esme (eller Mormor Vädervax) Nanna Ogg och Viväcka från det lilla kungariket Lanker. Det är nära midsommar och ett kungabröllop stundas- nämligen Viväckas giftemål med den nya kungen och fd Narren Verence. Hur han gick från Narr till Kung går att läsa i en tidigare bok. Mystiska cirklar börjar uppstå lite här och var och barriären mellan världarna är tunn. Och det värsta är- älvorna söker sig in i den riktiga världen. Älvor är nämligen inga vackra dansande varelser, eller jo, vackra och dansanta är dom men de är också psykopatiska och sadistiska. Att plåga människor är förmodligen ett av deras högsta nöjen. Och nu vill de tillbaks in i världen och det är upp till Esme och Nanna att hindra dem.
Har du inte läst en Terry Pratchett bok än så gör det, vare sig det är om häxorna, om nattvakten eller om trollkarlarna vid Osynliga Universitetet så är de rent fantastiskt roliga. Åh och den nya serien om Nac-Mac-Feegle är underbar att lyssna på ljudbok om den läses upp av Steven Briggs eftersom han läser med Nac-Mac-Feegles egna speciella eerrm "dialekt" (?).

2 kommentarer:

  1. Fin färg på lacket!
    Och det där är en kul bok! Gillar Pratchett, han skriver roligt men det finns också saker i böckerna som är lite djupare och värda att tänka på :D

    SvaraRadera
  2. Annie- Tack! Att jag missat din blogg! Den åker genast in i listen :-) Pratchett är underbar verkligen och du har rätt- det finns liksom flera nyanser i hans böcker.

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.