söndag 7 november 2010

Ny riktning?

Jag funderar seriöst på att övergå till att skriva bloggen helt på engelska. Inte för att jag har många internationella läsare, nä, orsaken är helt enkelt att jag behöver övningen att skriva på engelska. Jag har nämligen gjort det livsavgörande beslutet att rikta in mig på översättaryrket (engelska-svenska och vice versa) och jag behöver helt enkelt övningen att skriva långa stycken på engelska. Behöver få ett bra 'flow' i texten, så att säga. Visst skulle jag kunna skriva inläggen både på svenska och engelska men jag har försökt det och jag gillar inte det upplägget. Det funkar helt enkelt inte för mig. Möjligen skriver jag en liten text längst ned i varje inlägg, på svenska, men jag vet hur jag är- jag glömmer förmodligen bort det.
Så från och med nästa vecka så övergår jag till engelska, bara för en liten provperiod för att se hur det fungerar. Jag hoppas att ni stannar med mig ändå. :-)

5 kommentarer:

 1. Det är jättebra träning, och så finns det många nagelbloggare och läsare på engelska

  SvaraRadera
 2. Det där är ju jättesvårt. Jag hade inte tänkt skriva på engelska på min blogg men så dök det upp en kommentar på engelska. Hm. Så jag började skriva på engelska men jag skriver på svenska också. Är inte superhaj på engelska men känner också att det är bra med lite övning. Om jag ska fortsätta skriva på svenska vet jag inte. Det blir ju himla mycket text. Att du kör på engelska gör inte mig något. Jag fortsätter att läsa. :)

  SvaraRadera
 3. Det är bra övning som Monica sa och det är verkligen utmanande för en själv. Jag skriver enbart på engelska då jag önskade att många skönhetsbloggar som jag surfat förbi var på engelska och inte diverse modersmål. Låt det bli konstigt i början, bättre att våga och få ut det du vill än att ta strid om huruvida det är värt det när formuleringen blir omöjlig att få till. Det är verkligen annorlunda att uttrycka sig på engelska i en blogg än övrig skrift eller tal men låt dig inte skrämmas. Många svenskar förstår engelska bra, annars är det anledning nog att öva engelska genom att läsa din blogg. Jag kommer följa med spänning om hur det går för dig, lycka till!

  SvaraRadera
 4. Självklart stannar vi! Go for it! :-)

  SvaraRadera
 5. Monica- Bra att du tycker det :-)

  Pamsan- Ja, det var mycket tänkande fram och tillbaks innan jag lyckades bestämma mig. Och huvudsaken är ju att du, och övriga läsare, stannar kvar :-)

  Glytten- Precis, det blir ju lite bredare om det är på engelska eftersom fler i världen kan läsa det. Kul att du följer med mig i det nya spåret också :-)

  Nailtastic- Taaaack eller ska jag säga "Thanks" ;-)

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.