söndag 7 november 2010

NOTD CND "Sphinx"

Återigen blir det en NOTD och denna gång ska ett boktips vara med. Jag måste ha haft hjärnkollaps den sista tiden. Tentapluggande och grupparbeten kan göra så med de bästa.
Detta lack är tyvärr numera utgånget ur CNDs (Creative Nail Design) sortiment. Men med lite tur kan du hitta den på Ebay eller Tradera. Färgen är nästan omöjlig att beskriva; rosa-lila-metallic-champagne-med glitter, eller något sådant. Formulan är ganska tjock och seg men jag tror att det beror på att den förra ägaren (jag fick mitt ex genom ett byte) har lämnat det öppet för länge. Det brukar bli såhär då, tyvärr. Men det går fortfarande att måla med så det är helt ok. Men eftersom det är metallicfinish på det så blir det randigt. Men låt oss gå till bilderna: 
Om jag inte minns helt fel så är det tre lager på bilderna. Det är arkivfoton så jag skulle gissa att underlacket är CNDs Stickey och topplacket är Nails Inc Nail Caviar med CNDs Speedy.

Men nu till boktipset! Eftersom namnet är "Sphinx" så tyckte jag att det bäst lämpade sig med en bok som centreras kring en gåta. Valet föll därför på Minette Walters Skulptrisen (1993). Jag är en hängiven Walters läsare och brukar låna eller köpa på mig hennes böcker när hon ger ut något nytt. Jag gillar nämligen upplägget- en okänd mördare, en rak historia samt inklippta notiser, artiklar och allt som kan peka ut mördaren. Allt i en engelsk miljö, som givetvis mitt hjärta alltid klappat hårt för. Skulptrisen är (nog) en av Walters första, åtminstone som gav hennes den statusen hon idag har som deckarförfattarinna. Den handlar om journalisten Roz som för inte allför avlägsen tid sedan förlorade sin dotter i en bilolycka. Hon har levt undandraget sedan dess och vältrat sig i sin sorg. Men nu kräver hennes förläggare att hon ska börja arbeta igen och hon får uppdraget att intervjua Olive Martin som sitter fängslad för styckmordet på sin syster och mamma. Hon beskrivs som en jättelik, psykopatisk mytoman som hela fängelset fruktar. Men när Roz träffar henne för första gången ser hon att det finns något mer innanför fasaden som Olive byggt upp. Ju mer Roz forskar så inser hon att Olive inte är mördaren. Men vem är det då hon skyddar? Det är spännande bok som är himla lättläst. Alla Minette Walters böcker är perfekt till långresor när man kan sitta och sträckläsa. Den här tillhör en av de bättre och den rekommenderas verkligen.

2 kommentarer:

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.