torsdag 4 augusti 2011

Utmaningen, dag 3: Använder du smink varje dag?

Absolut inte! Att vara sminkad så här års är snarare något ovanligt för mig. Orsaken är att det känns som det bara smälter bort ändå och att det täpper till hela ansiktet. Jag är mycket värmekänslig så allt som besvärar mig litegrann under sommaren går bort. Men, ska jag göra något speciellt (vad det än kan vara), då jag vill känna mig lite snyggare och fräschare, så sminkar jag mig även om det är sommar och +30 ute.

Jag använder inte heller smink varje dag under de svalare delarna av året. Jag antar att min tumregel är att jag sminkar mig de dagarna jag är på universitetet. Det ingår liksom i min rutin; upp på morgonen, duscha, sminka mig, tvinga i sig frukost och försöka göra något åt håret. Ser jag bra ut och känner att jag har självförtroende så fungerar jag bättre under seminarierna helt enkelt. Låter kanske lite ytligt men egentligen är det många små saker som fungerar tillsammans. Jag har hela tiden haft en sorts regel för mig själv att jag aldrig ska bli beroende av smink. Jag vill känna mig lika fin utan. Det låter kanske lite knäppt för någon som tycker om smink och skönhet men jag antar att jag har ganska många strikta regler som gäller för mig själv. Kalla det en släng av OCD om ni så vill ;-)

2 kommentarer:

  1. Du är faktiskt väldigt vacker både med och utan! Och jag håller med dig om sommar och smink. slöseri med tid helt enkelt// Dendär rödhåriga

    SvaraRadera
  2. Åh- nu får du mig att rodna hysteriskt :-) Du är så himla rar <3

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.