söndag 28 augusti 2011

Utmaning, Dag 26: Berätta om din hudvårdsrutin!

Åh goodie! Här kommer något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat- nämligen hudvård. För mig så har hudvård alltid stått högre upp på min lista än smink. Jag har alltid haft känslig hy men det har blivit värre med åren. De sista åren har jag även utvecklad en ordentlig överkänslighet och jag får vara försiktig med vad jag utsätter mitt ansikte för. Just nu använder jag mest produkter från Garden of Wisdom som fungerar helt otroligt bra för min hy. Förut så har mitt ansikte slagit totalt bakut när det handlar om mer naturliga produkter eftersom eteriska oljor, naturliga oljor och vaxer kan ge mer allergiska reaktioner. Men, efter lite konsultation (via mailen) så fick jag en rad tips om vilka produkter jag skulle testa från GoW och jag fann verkligen min heliga Graal när det gäller hudvård. Och det bästa av allt- det kostar mindre än det vanliga utbudet i affären här. Men frakten inräknad. Hela sortimentet finns också  i prova-på storlekar vilket är perfekt för en sån som mig som inte vet om huden klarar av produkterna eller ej. Proverna är generöst tilltagna och de räcker i ett par månader. Men nog av min kärleksförklaring!

Min dagliga rengöring är Oats, milk & honey cleanser från GoW. Den gör min ansikte rent och gör mig inte rödflammig eller får mitt ansikte att strama. Sen spritsar jag ansiktet med den nya bekantskapen Coco-Basil clarifying tonic och låter den torka in. Sen klappar jag in Concord grape hydragel (förut använde jag Concord grape serum men eftersom det tog slut så provade jag denna istället) och 2 droppar Banana healing serum eller Cherry Healing serum i ansiktet och låter det torka. Sen så smörjer jag in ansiktet med Majik Coconut revival cream. Om jag inte vet att jag ska ut i solen för då använder jag Eucerins Matte facial fluid spf50. Till vintern ska jag köpa en fullstor GoW ReNew cream som jag testat tidigare och den är helt underbar. På kvällen ser min hudvårdsrutin rätt så lika ut förutom att jag ibland byter ut rengöringskrämen till moussen från L'Occitane. Jag hårdtestar även GoW Natural blackhead loosener och som nattkräm har jag den underbara Saffron rose majikal facial lotion (som än så länge bara finns att köpa som pytteprov).

Ungefär 3-4 gånger i veckan pysslar jag extra med ansiktshyn. Men det är när jag kommer ihåg det. Det är något jag måste förbättra! Jag exfolierar med Mandelic acid 5% (den utan sjögräs och alkohol) som är en mycket mild syra. Det sticker litegrann och den gör inga direkta mirakel men i långa loppet så har jag märkt en skillnad. Min hy är väldigt len och mjuk och mina pormaskar verkar mindre. Pormaskar är mitt stora problem. De flesta fetare krämer ger mig pormaskar t o m på kinderna och eftersom jag har torr/känslig hy så har det alltid vare ett problem. Men nu verkar jag funnit den rätta balansen- äntligen! Jag brukar också köra med ansiktsmasker när jag kommer ihåg men just nu så har jag knappt några hemma. Jag måste ge mig i kast med den saken när pengar börjar trilla in.

Som ni ser så är det övervägande produkter från Garden of Wisdom jag använder men det är bara för att jag äntligen funnit något som inte gör att mitt ansikte är lika rött som en kokt kräfta eller  att det känns som huden stramar och kliar såpass illa att det ska trilla bort vilken sekund som helst.  

3 kommentarer:

 1. Kul att läsa vad du är använder, är nyfiken på att testa GoW! :)

  SvaraRadera
 2. Produkterna från GoW har funkat suveränt för min hy också! Har ju känslig hy som kan bli ganska röd och får gärna kliande små prickar om jag använder sånt som den inte tycker om. Tycker att GoW rutinen har minskat rödheten rejält för mig.
  Hmm Saffron har jag också som prov men inte prövat den än, måste nog göra det.
  Funderar på att tillföra Mandelic Acid och light n Bright serum för att få bort lite är och pigmentfläckar men har inte gjort slag i saken.

  Cherry Healing serum är den bra, lika bra som Banana healing serum? Älskar min Banana Healing serum, återfuktar min hy grymt bra!

  SvaraRadera
 3. Josephine- Jag rekommenderar dem verkligen! :-)

  Lina- Ja, jag tror att Cherry h serum är likvärdigt med Banana h serum. Jag har bara testat den i några dagar men jag är mycket nöjd med resultatet. Möjligen återfuktar Banana mer men jag kan inte säga absolut säkert. Min hy är också lika känslig men efter jag började med GoW så har den förbättrats. Ska bli intressant att se hur jag klarar vinterhalvåret.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.