tisdag 9 augusti 2011

Utmaning, Dag 8: Brukar du använda foundation? Isåfall, vilken är din färg och favorit? Flytande, fast eller mineral?

Jag är väldigt blek även om jag nu under sommaren lyckats få en massa fräknar. Vanligtvis är det ett elände för mig att hitta bra foundations (oavsett om det är flytande, mineral, puder, kompakt- you name it) eftersom nyanserna är helt fel. Generellt så är de för mörka och absolut för gula. Så även om jag finner ett ex som är ljus nog så blir den gul när den väl hamnar på min hy.

Hemma, i mitt badrumsskåp och i min Helmer, så kan man finna följande foundations:
Flytande;
Lumene Vitamin C+, nyans 01 (vardagliga favoriten som givetvis inte längre finns i deras sortiment! När denna är slut ska jag testa Lumenes matta foundation istället. Någon som har testat den?)
Smashbox High definition healthy fix foundation, nyans Fair F2 (Aningens för mörk men fungerar nu under sommaren. Är jättebra verkligen och smälter fint in i hyn. Detta var den ljusaste Eleven hade men jag antar att det finns en som är snäppet ljusare eftersom nyansen heter F2? Skulle gärna vilja ha den ljusare isånafall för denna är super.)
Burjois 10 hour sleep effect, nyans 71 Abricoté clair (Lite för gul och på tok för parfymerad. Varför tillsätta en massa parfym i en foundation? Det känns så himla onödigt och i det här fallet förstör den helhetsintrycket. Lätt på hyn dock och känns mycket fräsch. Men lite för gul för mig, som sagt.)Mineralfoundations (lösa, inte kompakta):
Everyday Minerals, semi-matte Fair (Jättebra mineralfoundation som fungerar precis som jag vill. Bra nyans också. Jag önskar bara den fanns som pressad så jag slipper allt löst puder.)
Elf Mineral Glow, nyans (?) Shimmer (Detta är ingen foundation egentligen men under sommaren så använder jag den som det ändå. Mycket diskret skimmer och den ger ett mycket fint och enkelt resultat. Väl värd de 51:- som den enorma burken kostar.)

Jag beklagar de urkassa bilderna. Jag fick i sista stund ta dem med mobilen eftersom batterierna till kameran lade av. Dålig planering kallas det för och jag ska skärpa mig.Rent generellt så tycker jag bättre om flytande foundation eftersom jag har torr hy men eftersom flytande foundations gärna innehåller parfym så kan det resultera i att min hy blir irriterad. Så jag har inte hittat min ultimata foundation än. Jag letar fortfarande!

In English: The foundations I have in my makeup kit.

3 kommentarer:

 1. Har du testat Iduns Mineralfoundation någon gång? Min dotters favorit när det gäller just mineralfoundations.

  Använder själv flytande foundations mina favoriter kommer från IsaDora och Dior... Den från Dior har jag tyvärr inte råd att köpa, utan den brukar jag få i present.

  Måste kolla in de du har testat!

  SvaraRadera
 2. Spännande läsning! Jag blev sugen på det mesta :)

  SvaraRadera
 3. Carina- Jag har tittat på IsaDoras foundations men färgerna har varit för mörka. Dior kan jag drömma om att jag får råd med i framtiden :-) Jag har velat prova Iduns foundation för den verkar bra men inget apotek här har Iduns grejor.

  Kerstin- Tack! :-) Det var mycket roligt att höra!

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.