måndag 12 september 2011

Ljuslila lack- en liten jämförelse

För några dagar sedan så frågade jag om det fanns ett intresse av att se lite jämförelser av lack som ser likadana ut. Så jag drog fram olika lack i de färger som är favoritnyanserna; taupe och lila. Sen jämförde jag flaskor och tillslut hittade jag 5 flaskor som jag tyckte såg ut att vara mycket lika varandra.
Depend 184, IsaDora Ashes to ashes, A England Guinevere, butter LONDON Scoundrel och Nails Inc  Lowndes squareLacken ser rätt så lika ut, inte sant? Det är givetvis vissa nyansskillnader men de blir ju mer uppenbart när de ställs bredvid varandra. Kolla nedan hur det blir på naglarna;
Tummen: Depend 184, pekfinger; Ashes to ashes, långfinger; Guinevere, ringfinger;Scoundrel och lillfingret; Lowndes square.


Notera hur totalt annorlunda Ashes to ashes från IsaDora blev! Den var faktiskt grå på mig och inte alls den ljust pastelllila som den ser ut att vara. Jag ska ta med den när jag gör en jämförelse av gråa lack. Den andra som skiljer sig från mängden av Scoundrel från butter LONDON som är varmare i tonen. Lowndes square och Guinevere är rätt lika men de är definivt inte dupes. 184 från Depend är ju ljusare än de andra. Det här var som sagt min första jämförelser. Om ni har önskemål om lack som ska ställas sida vid sida så hojta gärna till! Jag kanske inte har de exakta lacken men det finns ju alltid en chans. Eller så kan ni önska en färg som ni vill se (hint; jag har bara ett gult lack- alla andra färger har jag minst två av, tror jag). Värt att tillägga är att alla lack utom Lowndes square är täckande efter två lager.

In English: A comparison of pale purples that didn't turn out to be lookalikes!

5 kommentarer:

 1. Jag kan ofta känna när jag målar med ett nyköpt lack att det är likt nåt annat jag har. Så jag tar fram det och målar på och jämför. Och blir så förvånad över vilken stor skillnad det kan vara!

  SvaraRadera
 2. Vad fina de var allihop! Jag har problem med ljuslila, jag tycker det är fint men vissa är så fel mot mina händer. vanligen bryr jag mig inte om jag får t.ex hummerhänder, men vissa lila är obehagliga för då ser jag ut som en med smutsiga händer alternativt gulsot.

  SvaraRadera
 3. Vad spännande att se hur annorlunda Ashes to ashes blev!

  SvaraRadera
 4. Elena- Ja, det var faktiskt märkligt hur olika dessa var eftersom de ser så lika ut i flaskan!

  Sminkan- Tack! Lila kan dra fram gult i hudtonen- just mot min funkar den jättebra. Jag får problem med ljusrosa däremot! Det blir just gulsotseffekt.

  Kerstin- Ja, jag trodde ju den var lila, inte grå!

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.