måndag 25 juni 2012

Jessica-lacken: en liten jämförelse

Eftersom ni faktiskt ville se jämförelser mellan Jessica-lacken och de eventuella dupsen jag hade i min samling så fixade jag det idag. Eftersom jag varken har Peridot eller Graphite, eller lacken från Spiderman kollektionen så kan jag inte jämföra med dessa. Istället rekommenderar jag att ni går in hos Scrangie för att se hennes jämförelser mellan Chanel, Opi och Jessica. Men tillbaks till mina bilder. Vi börjar med Jessica Smoky Feather vs Kicks All that Glitters:


Smoky Feather är på pek- och ringfingret medan All that Glitters pryder lång- och lillfingret. Som ni ser är de inte dupes även om de tillhör samma familj, ja, de kan till och med räknas som systrar. Det är samma typ av blyertgråa guldiga färg som är späckat i glitter i olika färger. Skillnaden är bara att All that Glitters är aningens ljusare och skirare. Det är 3 lager av båda lacken.

Och nu över till Jessica Iridescent Eye vs Ciatés Oil Slick:

 Iridescent Eye pryder pek- och ringfingret medan Oil Slick pryder lång- och lillfingret. Ser ni någon skillnad? För det gör inte jag. De har samma färg, samma duokroma skiftningar och samma finish. Skillnaden ser man när man lackar. Iridescent eye har en djupare färg men vid tre lager så går det ändå inte att särskilja dem. De ÄR faktiskt dupes. Så har man det enda så behöver man faktiskt inte det andra. Vilket är bäst då? Nja, Iridescent Eye är fylliga i färgen och trixar man lite kanske man kommer undan med två lager men Ciatés pensel är däremot bättre än Jessicas.

Hoppas ni gillar jämförelserna!

In English: A little comparison between the Jessica polishes from the Peacock Queen collection.

4 kommentarer:

 1. Hmm måste nog ta och köpa Smokey Feathers, den är superfin och inte så lik All that Glitters. När det gäller Iridescent Eye så kan jag inte bestäma mig för den, OPI eller Ciate.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är verkligen superfin! Kameran fångar inte riktigt upp allt glitter av någon anledning. Och angående Ciaté, Opi eller Jessica så är det nog hugget som stucket. Jessica är nog billigast men finns inte att köpa i Sverige.

   Radera
 2. Väldigt bra jämförelse! Jag ville verkligen se den med All that glitters för den äger jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, de skiljer sig åt såpass att man kan äga båda med gott samvete :-D

   Radera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.