onsdag 13 juni 2012

Recension: K Pour Karité

Jag har tvekat inför att recensera hårbalsam/inpackningen från K Pour karité eftersom jag inte riktigt begripit mig på den. Inte förrän nu. Det är som sagt ett balsam, eller en inpackning, men problemet är att om man använder det som ett balsam så blir håret visserligen återfuktat men märkligt strävt. Det har gjort att jag varit mycket kluven. Hade håret bara blivit strävt så hade jag skrivit en recension för länge sedan och varnat för produkten men nu så har jag ändå känt att den är återfuktande. Mycket förvirrande. Så hur kan man använda en återfuktande produkt som inte går att använda som balsam, eller som en leave-in kräm? Min lösning är denna: Innan du går och lägger dig, så kleta in inpackningen från K Pour Karité i dina längder, fläta det eller bind en sjal kring huvudet. Sen så tvättar du ur det nästa morgon. Mitt hår blev helt ofattbart mjukt, fluffigt, lockigt och bara helt suveränt.

Tack vare att jag kom på hur inpackningen ska användas på bästa sätt så kommer jag köpa en ny burk när mitt exemplar är slut (vilket är snart). Jag måste även tillägga att den doftar underbart grönt (förmodligen är det av douglas-gran vattnet). Den innehåller till största delen sheasmör och solrosolja men även extrakt från rosmarin och ingefära. Konsistensen är mer lik en tjock kroppslotion än ett balsam/inpackning. Jag rekommenderar den varmt!

4 kommentarer:

 1. Vilken AHA-upplevelse när man listar ut hur man ska använda något på bästa sätt. Jag har inte gett mig på min än eftersom jag läst så olika omdömen men nu kanske jag gör det efter ditt tips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag rekommenderar "min" metod för mitt hår har varit supermjukt och det är vanligtvis mycket torrt och kinkigt.

   Radera
 2. jag använde min som balsam..SÄMSTA PRODUKT NÅGONSIN I MITT HÅR!! :((( Fick hår som svinto! :/ Mådde fan riktigt dåligt mot slutet och blev typ glad när den tog slut:P

  kommer inte direkt köpa en ny för att testa din metod ;) hehe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha- det förstår jag. Mitt hår blev också sådär märkligt strävt när jag använde det som balsam. Men snubblar du på en burk eller om den dimper ned från himlen så rekommenderar jag "mitt sätt" ;-)

   Radera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.