tisdag 4 maj 2010

NOTD Rescue Beauty Lounge "Chinoise"

Jag tänkte haka på Sminkan och Emmas veckotema- nämligen min favoritfärg RÖD! Och här kommer något som inte är så vanligt för mig; nämligen ett lack som är vampigt röd. Jag har länge haft svårt för röda lack, av någon anledning har jag tyckt att det lätt ser billigt ut. Ja, ja, jag vet att det är fel och jag har faktiskt börjat förstå bättre. Men rött är en laddad färg- den är sensuell och sexig och som med allt sensuellt och sexig så kan det lätt bli fel. Däremot har jag nog aldrig tyckt att andra sett billiga ut med röda naglar- det är mest mig själv jag har dömt. Men är det inte så att vi är hårdare mot oss själva? Nog med tjat och svammel- till bilderna!

Enligt RBL så är Chinoise dedikerat till Diana Wreeland, en känd modeikon. Vad just namnet "Chinoise" betyder får jag ingen direkt klarhet i men det spelar väl egentligen ingen större roll. Färgen är neutralt röd men otroligt lysande och mer glansigt än något annat lack jag har. Det har lite jelly finish men är ändå väldigt täckande. Detta är ett lack som syns! Torktiden är bra men hållbarheten är sisådär. Men jag tror det beror mycket på baslack och topplacket. Eftersom lacket är så glansigt i sig så är det lätt att man struntar i ett topplack vilket givetvis gör hållbarheten sämre.

EDIT! Nu funkar bilderna!

9 kommentarer:

 1. Det tog mig många år innan jag blev kompis med röda nagellack och läppstift - lite tantigt snarare än vampigt tänkte jag länge. Nu letar jag efter den perfekt röda nyansen - jag vill ha den djup, fyllig och riktigt blodröd. Får se när jag hittar den.
  Ps. Gillar din blogg!!

  SvaraRadera
 2. Darling- Tack! Jag blir jätteglad att du gillar min blogg :-) Jag tycker denna är den perfekta röda men det är ju givetvis min åsikt. Men den är verkligen blodröd och den syns! Och jag gillar din blogg med ;-)

  SvaraRadera
 3. Otroligt snyggt! Kul att du hakade på temat!

  SvaraRadera
 4. Härligt glad röd nyans!

  SvaraRadera
 5. Sminkan- Jag tyckte det var ett roligt tema. Synd att jag inte lyckats ta en vettig LOTD än ;-)

  Anki- Tack :-)

  SvaraRadera
 6. Jag älskar röda lack! Det här var en härlig nyans.

  SvaraRadera
 7. Vrålsnyggt, har nyligen börjat älska röda lack, särskilt så här knalltomatröda!

  SvaraRadera
 8. Vilken mysig blogg jag hittade här! Den hamnar genast i följarlistan! Såg att jag redan fanns på din, blev jätteglad! Kram, kram!

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.