tisdag 27 juli 2010

Räddare i nöden


Söndagen för två veckor sen var den första jag var ute hela dagen i solen. Jag är inte mycket för att sola, har solkänslig hy, så jag hade preparerat mig med apolivas solkrämer. Såg förresten nu att de höjt spf i ansiktskrämen till 50 (tack för det!). Iallafall så hjälpte inte solkräm vidare värst. Eller ja, jag brände mig inte men fick en fin reaktion i ansiktet. Hela ansiktet kändes plötsligt som det förlorat en skyddande barriär, det kliade, brände och stack. Det var inte trevligt. Och när jag försökte smörja mig så sved det värre. Tillslut fick jag inse att jag absolut inte kunde använda produkter med AHA-syror (alltså de flesta av mina ansiktsprodukter!) och det som var parfymerat fungerade inte heller. Sur och irriterad fick jag ta pengar jag egentligen hade och lägga 288:- på en ny, mega-snäll kräm och rengöring från La Roche-Posay. Egentligen är det billigt för hudvård men har man inte pengarna och dessutom MÅSTE köpa så tar det bort glädjen med nya grejor. Efter att ha använt det i en vecka så är ansiktet bättre. Nu kliar det mest runt högra ögat istället men ansiktet i stort har blivit bättre och jag ser inte ut som ett monster när jag stiger ut från duschen. När det var som värst var ansiktet blossande rött och vaxaktigt glänsande när jag var nyduschad.

Jag är inte överdrivet förtjust i rengöringskrämen eftersom den lämnar en fet hinna på huden men förmodligen är det vad jag behöver just nu eftersom även vatten sved.

In English- Will La Roche-Posay save my itchy skin? Stay continue to find out.

3 kommentarer:

 1. Usch vad jobbigt det är när det blir så! Jag har fått någon slags reaktion på en kräm en gång och då blev det också så att huden verkligen nästan skrek kändes det som.. illröd, stram och när man försökte smörja så sved det verkligen.

  Hur är det med huden nu? Har det blivit bättre? Skall bli spännande att läsa vad du tycker om krämen längre fram med.. :) Hudvård är alltid intressant..

  Jag lade till din blogg bland mina länkar, jag hoppas att det gick bra? :) Annars är det bara du säger till så tar jag bort dig..

  SvaraRadera
 2. marybeth- Jag blir bara glad om du lägger till mig bland dina länkar :-) tack! Krämen har faktiskt hjälpt väldigt mycket även om tre finnar lyckats poppa upp på kinden. Men de kan ju ha kommit av irritationen som var. Det är bara huden kring högra ögat som är kliande och fjällande nu. SÅ jag tror definitivt att krämen fungerar!

  SvaraRadera
 3. Vad bra :)

  Åh, skönt att höra! Tråkigt med finnarna men som du säger kan det ju vara av irritationen.. har ju en förmåga att komma lite sånt när man prövar nya produkter också ibland tycker jag..

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.