onsdag 4 augusti 2010

Bloggfest hit och dit

Ni kanske har hört det senaste som snurrar i bloggvärlden? Nämligen om Veckorevyns bloggfest och det faktum att de vill ta betalt för sina biljetter. De som fått en inbjudan får nämligen snällt betala 200:- för att mingla en helkväll med Sveriges bloggelit. Men, givetvis så behöver inte de största bloggarna betala. Dvs de som har hundratusentals besökare varje dag. Ok, det är kontentan av det.

Vad tycker jag då? En 30-årig bloggerska från landsbygden som definitivt inte kommer att se röken av en inbjudan till ett liknande evenemang. Förmodligen hamnar jag på F-listan och skulle vara tvungen att betala för att få en inbjudan ens (OBS! Ironi). Men i ärlighetens namn så tycker jag det är både synd och skamligt. Jag är inte inte insatt i bloggarnas värld. Jag ser ibland rubriker som de mest kända "töserna" skapar men mer än så är det inte. Men när jag fick höra om VR's tilltag så fick jag den där känslan av när man får reklampost hem. Ni vet dom där breven där det står "du är utvald!" och senare "sätt bara in pengar på det här kontot" eller "köp bara vår lott". Det är liksom något som rimmar väldigt fel. Känns surt långt back i halsen.

Det finns en mängd fina bloggare som tagit upp detta; de som blivit inbjudna att vara statister, de som blivit inbjudna att synas, samt pöbeln (dvs den kategori som jag tillhör). Det enda positiva detta har burit med sig är att jag faktiskt har ökat på min blogglista väldigt. Det finns många fina personer därute och det är alltid en glädje att hitta dem. Det är vad jag kommer att ta med mig iallafall när jag sitter i min lilla lägenhet och knappar febrilt på datorn.

Om ni vill kan ni följa diskussionen här: http://www.facebook.com/home.php?ref=logo#!/group.php?gid=107959949257666

5 kommentarer:

 1. Bra att du skriver om detta! Alla bloggare, stora som små, som skriver om det hjälper oss att uppmärksamma detta sjuka!

  Nu vet jag inte vart du bor, men vi kommer att anordna ett helt sponsorfritt alternativ samma dag. Det kommer mer info om det senare när allt är spikat!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att VR resonerar helt uppåt väggarna! Men något som gör mig mer förbannad är alla kommentare som i princip går ut på att vi bloggare är freeloaders, utan verklighetsförankring m.m. Arg!

  SvaraRadera
 3. Kan bara hålla med. Är ju också en ca 30-årig bloggerska från landsbygden! :D

  SvaraRadera
 4. Stephanie- Skulle vara skitkul att komma men jag bor 25-30 mil från Sthlm. Men jag kommer att hålla ögonen öppna oavsett.

  Delinda- Tack :-)

  Lina- Ja, det är verkligen absurt! Det bevisar ju enbart hur mycket de som kommenterar (inte) vet om bloggare i allmänhet.

  Pamsan- Hey! Vi tillhör samma kategori alltså ;-)

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.