lördag 14 juli 2012

Doften av en bok

Ibland så snubblar man över väldigt intressanta saker. Just så är fallet med detta: Paper Passion från bokförlaget (!!!) Steidl. Det är inte en bok, som man kanske kan tro utan en parfym som ska förmedla doften av just böcker.

(Saxat från pressinfon) "This is an opportunity to celebrate all the glorious sensuality of books, at a time when many in the industry are turning against them. The idea is that is should relax you, like when you read a book, to a level of meditation and concentration. Paper passion has evolved into something quite beautiful and unique. To wear the smell of a book is something very chic. Books are players in the intellectual world, but also in the world of luxury."
Paper Passion by Gerhard Steidl, Geza Schoen, published by Steidl & Wallpaper* / www.steidlville.com
Rolig idé tycker jag, eftersom jag älskar böcker. Däremot har jag nog inte reflekterat så mycket över just hur de doftar: lite torrt men en hint av trä borde det ju vara. Måste nog gå och sniffa på boksamlingen snarast.

Går att köpas via Steidl's hemsida för £68.4 kommentarer:

 1. Spontan reaktion: Men fy fan vad coolt! Det här känns hur mysigt som helst. Nästan magiskt. Magiskt som i att det säkert finns bokparfym att köpa i Hogsmeade t.ex.
  Dyrt dock.
  Själv har jag absolut reflekterat över böckers doft. Det händer absolut att jag sniffar på mina böcker. Fast de luktar ju godast när de är oanvända. Sedan verkar det som om doften försvinner lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt dyrt! Och det är ju en parfym man vill sniffa på innan man köper. Men nog är det något magiskt med själva idén :-) Jag sniffade på mina böcker i helgen men det slutade med att jag nös. Måste nog damma dem mer ofta ;-)

   Radera
 2. Jag vet inte om jag vill lukta bok. De luktar ju lite trycksvärta och damm... Nej, det är inte en parfym jag vill ha, men jag gillar idén!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har svårt att tro att det fungerar rent praktiskt men jag gillar idén också :-)

   Radera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.