fredag 26 juli 2013

Favorit just nu: Avéne Trixéra+ kroppslotion

Jag tänkte att det kunde vara smidigt att blogga om lite favoriter nu när jag är ute i föräldrarnas stuga, i den Värmländska vildmarken (Ölme). Dagens teknologi gör det verkligen supersmidigt även om mottagningen är såpass seg att det inte går att kolla instagram. (Kan tillägga att det inte gick att ladda upp det här inlägget från vildmarken utan jag fick göra det när jag kom hem)

Hursomhelst så tänkte jag tipsa om den bästa kroppslotionen som gjorts. Eller ja, åtminstone för mig och min supertorra, känsliga hud som ofta drabbas av atopiska eksem. Ni vet, ilskna, kliande, röda, knottriga och sedan flagnande fält på huden som är nästa omöjliga att bli av med. Jag har haft mina eksemfläckar på insidan låren, rumpan (sååååå sexigt) och smalbenen i flera år nu. Alltid har det varit någon fläck någonstans som har varit mer eller mindre aktiv. Jag har provat olika lotions, krämer och kortisonsalvor men de har liksom aldrig tagit bort eksemen helt. Istället så har det blossat upp lite då och då oavsett hur mycket jag smörjer och inget har bitit på själva klådan vilket givetvis är värst.


Men så köpte jag Trixéra krämen efter att ha blivit positivt överraskad av Avénes ansiktskrämer (då jag fick allergiska utslag) och jag är mer än nöjd. Eksem har nästan försvunnit och även om huden ibland blossar till och blir knottrig (när eksem precis håller på att bryta ut och det kliar som värst) så lindrar faktiskt Trixéra. Faktum är att jag är förbluffad hur bra den faktiskt är. Den lämnar en sorts skyddande hinna så en är kladdig rätt så länge men det är verkligen värt det. Så om du har atopiska eksem så rekommenderar jag att du testar den här. Den kommer att bli en stapelvara hemma.

Priset då? Ja, det är väl nackdelen eftersom den kostar mellan 219-250 beroende på apotektskedja. Jag köpte min på Apotea då det var 50% nedsatt pris. Jag vet inte om det finns någon utländsk webbshopp som säljer Avéne billigt men ni får gärna tipsa!

Ha det skönt ute i värmen!

- Posted using BlogPress from my iPhone

4 kommentarer:

 1. Bra recension! Så bra för mig att veta. Jag ska börja läsa till apotekstekniker nu i höst och det är bra att veta att det kan hjälpa för de med väldigt torr hud och eksem. Alltid bra med tips tänker jag....:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det kan vara bra att veta :-) det här med eksem är ett elände....

   Radera
 2. På Escentual finns den för mindre blodigt pris:
  http://www.escentual.com/avene/avene0028/?b=100194

  SvaraRadera
  Svar
  1. Suveränt! Tack så mycket för tipset!

   Radera

Lämna gärna en liten kommentar för det glädjer alltid.